Porselen diş kaplama, hasarlı veya kusurlu dişlerin görünümünü iyileştirmek için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dişlerin rengini ve şeklini değiştirmek için, dişlerin aralarındaki boşlukları kapatmak ya da yanlış hizalanmış dişleri düzeltmek için kullanılır
Porselen Diş Kaplama Uygulama Aşamaları
- Uzaman hekimce porselen kaplama işlemi yapılacak dişlerin ölçüm işlemleri yapılır.
- Dişlerin porselen kaplamaya uyumlu hale gelmesi için gerekli görülmesi halinde diş kesim işlemleri yapılır.
- Porselen kaplamanın tasarımı laboratuvar ortamında, ölçülere uygun şekilde yapılır. Bu süre. 3 ila 4 gün sürer.
- Son halini alan kaplamalar, kişinin ölçümü alınana diş bölümlerine uygulanır.
Kaplamanın tasarlanması aşamasında kişinin ten rengine ve doğal görünümlü diş rengine en uygun porselen kaplamanın oluşturulması sağlanır. Porselen kaplama için doğal renk seçimi sayesinde, kişinin gülüşünde estetik bir görünüm elde edilir. Porselen kaplama dişler için işlemler, ileri düzeyde diş eti rahatsızlığı bulunan ve kanal tedavisi uygulanması gereken hastalara, kanal tedavisi ve diş eti hastalıkları tedavisi işlemleri sonrası uygulanır.
Porselen Diş Kaplama Sonrasında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
-Kaplama işlemi sonrasında ağır bir iyileşme süreci yaşanmaz. Ancak hastanın en az bir hafta kadar aşırı sıcak ya da soğuk yiyecek ya da içecekler ile beslenmemesi gerekir.
-İşlemler sonrasında hasta çok hafif derecede ağrı ile karşı karşıya kalabilir. Ancak bu durumda herhangi bir ağrı kesici ile yaşanan ağrıyı durdurmak mümkün olur. Genelde ağrı ya da acı hissi gibi durumlar için uzman doktor tarafından tavsiye edilen ağrı kesiciler kullanılır.
-Bunların yanı sıra çok zor çiğnenen ya da aşırı yapışkan olan gıdalardan uzak durulması gerekir.
-Operasyon sonrasında hasta günlük hayatına geri dönebilir. Ertesi gün işine geri dönmesi de mümkündür. Hatta isteğe bağlı olarak tedavi sonrasında dahi hasta direkt olarak işine gidebilir.